Verkoop Autobedrijf van Heukelem aan Century Autogroep
Verkoop Autobedrijf van Heukelem aan Century Autogroep
Verkoop van Zuiderplastics
Verkoop van Zuiderplastics
Arbo Unie verkoopt dochter Protekt aan G4S
Arbo Unie verkoopt dochter Protekt aan G4S
Arbo Unie verkoopt dochter BMD advies Zuid-Nederland
Arbo Unie verkoopt dochter BMD advies Zuid-Nederland
Verkoop meerderheidsbelang Flevorubber Compounding
Verkoop meerderheidsbelang Flevorubber Compounding

Waardebepaling

Waardebepaling of business valuation heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Naast de traditionele vragen die spelen in een koop of verkooptraject (Wat is mijn bedrijf waard? Hoeveel moet ik betalen voor een target?) wordt waardecreatie en de wijze waarop strategie en waarde samenhangen steeds belangrijker.

Over het uitvoeren van een waardering en de verschillende aspecten van dit specialisme doen verschillende verhalen de ronde. De basis wordt echter altijd gevormd door de specifieke situatie waarvoor de waardering wordt uitgevoerd afhankelijk waarvan bepaalde uitgangspunten van meer of minder belang zijn. Welke achtergrond uw vraag ook heeft, wij kunnen hem beantwoorden. Wij beschikken hiertoe over een gespecialiseerde afdeling: de Valuation Desk. Al onze kennis en ervaring op het gebied van waarderingen is in deze desk gebundeld. Met een aantal Register Valuators (beëdigd specialisten op het gebied van bedrijfswaardering) beschikken wij over de kennis en expertise om elke mogelijke waardeanalyse voor u uit te voeren.

Voor het bepalen van de aanleiding voor het uitvoeren van uw waardering onderscheiden wij grofweg vijf deelgebieden. Naast een algemene introductie van waarderen treft u hieronder per deelgebied een toelichting aan.

Waardebepaling transactie

Uiteraard hebt u een goede onderbouwing nodig van de vraagprijs bij de verkoop van uw bedrijf. Ook als u voornemens bent een concurrent te acquireren dan wilt u goed inzicht hebben in de waarde die deze onderneming voor u heeft. Lees meer over waardepaling transactie.

Juridische waardebepaling

Een geschil of een gerechtelijke procedure: niemand wil er in terecht komen, maar soms kan het niet anders. Tenslotte is het niet altijd pais en vree aan de directietafel. Mogelijk wilt u als aandeelhouders uit elkaar omdat uw beider visie over de toekomst van het bedrijf te ver uiteenloopt. Lees meer over juridische waardebepaling.

Fiscale waardebepaling

Door onze ervaring met o.a. waarderingen in rechtszaken worden onze rapportages zo ingericht, dat wij staan voor de uitkomst en de discussie met enige instantie graag voor u aangaan. Lees meer over fiscale waardebepaling.

Neem contact met ons op
Naam:*
Bedrijfsnaam:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Opmerkingen:
Vraag onze klant naar zijn ervaring