Bewust hebben wij voor Van Oers Corporate Finance gekozen
Bewust hebben wij voor Van Oers Corporate Finance gekozen

Verkoop van Vinke Display

Na een jarenlange groei vonden Jan en Luc dat de onderneming klaar was om aansluiting te zoeken bij een internationale partij met Europese schaal. Lees hier het ontwikkelpad hiervan en hun ervaringen met Van Oers Corporate Finance.

Oprichting in 1963

Sinds de oprichting van Vinke Display in 1963 door Jan Vinke is het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de voornaamste aanbieders van luxe verpakkingen en Point-of-Sales displays in de Benelux. Vinke Display helpt met haar Point-of-Sales materialen de producten van A-brand-owners uit het topsegment te presenteren op het winkelpunt (m.n. in supermarkten) met als doel een impulseffect bij klanten te creëren.

Toetreden Luc Swaenen en uiteindelijke verkoop

In 2007 treedt Luc Swaenen, oud Managing Director van SCA Packaging Specialty, tot het bedrijf toe als directeur en mede-aandeelhouder. Na jarenlange groei gedragen door productinnovaties achten de aandeelhouders de tijd rijp om aansluiting te zoeken bij een internationale partij met Europese schaal. De aandeelhouders hebben ervoor gekozen om 100% van de aandelen te verkopen aan het Duitse familiebedrijf Schumacher Packaging GmbH, één van de grootste en meest succesvolle fabrikanten actief in verpakkingsoplossingen op maat uit golf- en massief karton. Hierdoor kan verdere Europese groei worden gerealiseerd.

Over de samenwerking met Van Oers Corporate Finance:

Jan Vinke (70 jaar):

Als je een gezond bedrijf bezit, als je ouder wordt en als je binnen de familie geen opvolging hebt, dan zegt je verstand dat de onderneming recht heeft op een gezond voortbestaan met een nieuwe eigenaar. Mijn onderneming verkopen was voor mij een heel ingrijpende gebeurtenis.

Bewust hebben wij voor Van Oers Corporate Finance gekozen om ons bij dit verkooptraject te begeleiden. Ik wil stellen dat deze keuze behoort tot één van mijn betere beslissingen. Het team heeft eerst een heldere analyse van de onderneming gemaakt, waarin de sterke en zwakke kanten werden belicht. Met hun kennis zijn de mogelijke potentiële kopers in kaart gebracht en met zorg benaderd. Daarna zijn ze heel doelgericht  met ons het verkoopproces ingegaan. Wij bleven zelf verantwoordelijk voor iedere beslissing, maar het team bewaakte wel dat de uitgestippelde koers werd gevolgd. Zij hebben ons behoed om zaken niet mooier voor te stellen, dan dat ze in werkelijkheid waren. En wat heel belangrijk bleek. Zij onderkenden en maakten ook de emotionele onderwerpen bespreekbaar. Dat was niet eenvoudig, maar het uiteindelijke doel werd steeds helder voor ogen gehouden.

Het hele team van Van Oers Corporate Finance, van de receptie, de administratie en vooral het team heeft ons heel vakkundig en met veel menselijke warmte van de start tot de finish begeleid.

Ik heb mijn aandelen verkocht aan Schumacher Packaging. Een Duits familiebedrijf dat zo’n vijfendertig keer groter is dan Vinke Display. Ik ben ervan overtuigd dat Vinke Display, mijn levenswerk, naar menselijke maatstaven goed geborgd is voor een nog lang en gezond bestaan.

Kortom: Met veel voldoening kijk ik terug naar een bijzonder traject dat mijn levenservaring en, oh ja, ook mijn portemonnee heeft verrijkt.

Luc Swaenen (55 jaar):

“Jan Vinke en ik hebben in 2012 besloten om voor ons mooie en succesvolle bedrijf op zoek te gaan naar een nieuwe aandeelhouder. Motivatie was de leeftijd van Jan Vinke enerzijds, maar ook de ambitie om het inherente groeipotentieel van dit bedrijf een groter marktplatform te geven. De adviseurs van Van Oers Corporate Finance zijn in dit proces de perfecte gids geweest met oog voor de economische, menselijke en juridische aspecten van het verkoopproces. We hebben dit als zeer professioneel maar tegelijkertijd ook als heel menselijk ervaren. Het eindresultaat is een deal waarbij zowel aandeelhouders, personeel als klanten een heel prettig gevoel bij hebben.”

Om rechtstreeks van Jan Vinke te vernemen hoe hij de begeleiding van Van Oers Corporate Finance ervaart, kunt u het formulier invullen. We sturen u de contactgegevens dan toe.

Vraag Jan Vinke naar zijn ervaring

Vul onderstaand uw naam en emailadres in en u krijgt het mobiele nummer en de contactgegevens van onze klanten. Dan kunt u hen persoonlijk bellen om te ervaren hoe zij onze dienstverlening hebben ondervonden.

Naam:*
E-mailadres:*