"Van Oers Corporate Finance hield volledig zicht op alle details"
"Van Oers Corporate Finance hield volledig zicht op alle details"

Van Management Buy-Out tot de verdere uitbouw van de onderneming

Toen de moedermaatschappij TBI Holdings B.V. besloot om Royal Bammens te verkopen, werd algemeen directeur Ronald Free aangesteld om de verkoop voor te bereiden. Onder de indruk van de degelijke basis die hij aantrof en het groeipotentieel, raakte Ronald Free zélf geïnteresseerd in een overname van het bedrijf via een Management Buy-Out.

Achtergrond

Royal Bammens, opgericht in 1850, is marktleider in de levering van oplossingen voor huishoudelijk, zwerf- en bedrijfsafval. De stalen afvalbakken, rolcontainers en ondergrondse collectoren spelen veelal ongemerkt een belangrijke rol in publieke ruimten en bedrijven. Iedere Nederlander kent de producten, vaak onbewust.

Royal Bammens is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Maarssen. Ontwikkeling, productie, installatie en onderhoud vinden plaats onder één dak. In de Benelux zijn zij marktleider met oplossingen voor bovengrondse- en (semi) ondergrondse afvalinzameling en exporteren naar vrijwel alle landen in Europa.

De Management Buy-Out

Royal Bammens was sinds de jaren ‘60 eigendom van TBI Holdings, een industrieel houdster-maatschappij met tientallen deelnemingen. Toen Ronald Free, destijds als algemeen directeur van Royal Bammens, door TBI Holdings in 2006 werd aangesteld om de verkoop van Royal Bammens voor te bereiden, raakte hij zelf geïnteresseerd in een overname van het bedrijf via een Management Buy-Out. Van Oers Corporate Finance nam voor Ronald Free het gehele proces voor haar rekening: van de waardebepaling en het inschatten van de financiële haalbaarheid, tot het opstellen van contracten en het aantrekken van de financiering: “Totale ontzorging zou ik het willen noemen. Ik heb me tijdens het proces van onderhandelingen en waardebepaling volledig laten leiden door de expertise en ervaring van Van Oers Corporate Finance. Dat resulteerde in een gunstige overnameprijs en bijkomende voorwaarden.”

Na de Management Buy-Out

In de jaren na de Management Buy-Out heeft Royal Bammens een mooie groei doorgemaakt. Om verdere groei te faciliteren wordt in de markt actief gezocht naar strategische acquisities. Van Oers is accountant van Royal Bammens en Van Oers Corporate Finance begeleidt de directie van Royal Bammens nog steeds bij het realiseren van deze groei. “De nazorg is erg goed. Nog steeds heb ik contact met de adviseurs van Van Oers Corporate Finance. Het tekent de persoonlijke betrokkenheid en de goede band die er tussen ons is ontstaan.”

Over de samenwerking met Van Oers Corporate Finance

Om rechtstreeks van Ronald Free te vernemen hoe hij de begeleiding van Van Oers Corporate Finance ervaart, kunt u het formulier invullen. We sturen u dan de contactgegevens toe.

Vraag Ronald Free naar zijn ervaring

Vul in het onderstaande formulier uw naam en e-mailadres in en u krijgt het mobiele nummer en contactgegevens van onze klanten. Dan kunt u hen persoonlijk bellen om te ervaren hoe zij onze dienstverlening hebben ondervonden.

Naam:*
E-mail:*