Verkoop van FietsNed aan Pon Holdings
Verkoop van FietsNed aan Pon Holdings

Referentie: Verkoop van FietsNed aan Pon Holdings

FietsNED is een (mobiele) dienstverlener die fietsers met pech onderweg 24 uur per dag bijstaat. Met zo’n honderd oproepbare monteurs verspreid over heel Nederland biedt FietsNED deze pechhulp. Steeds meer bedrijven sporen hun personeel aan om de auto te laten staan en in plaats daarvan de fiets te nemen. Onder andere in Nederland bieden daarom meer en meer bedrijven aantrekkelijke leaseconstructies voor fietsen aan. Met de ondersteuning van FietsNED zijn werkgevers ervan verzekerd dat personeel altijd met de fiets naar de werkplek kan komen. Dit soort extra services zal de zakelijke vraag naar fietsleasing versterken.

Pon Bicycle Group is een belangrijke fietsenproducent. Behalve aan particulieren levert en least de Pon Bicycle Group gewone en elektrische fietsen aan bedrijven voor het woon-werkverkeer van hun personeel.

Transactie

Van Oers Corporate Finance heeft FietsNED begeleid bij het gehele overnameproces. Martin Leemans, algemeen directeur en oprichter van FietsNED, is ervan overtuigd dat de overname bijdraagt aan verdere groei als mobiele dienstverlener. ‘Via Bicycle Group verbinden we de dienstverlening van FietsNED met een sterk portfolio aan fietsmerken en mogelijkheden tot financiering en leasing. Daarmee kunnen we de ultieme e-bike propositie aanbieden voor de zakelijke markt’. FietsNED blijft gevestigd in Oosterhout en behoudt haar zelfstandigheid. Oprichter Martin Leemans blijft aan als Managing Director en zal samen met Pon FietsNED verder uitbouwen.

Specialist betrokken bij deze transactie:

Winand Leenaars
Transactiemanager +31(0)6 248 91 977 +31(0)76 53 03 838
Referenties bedrijfsverkoop