Van Oers begeleidt Ardo bij de overname van Ploegmakers
Van Oers begeleidt Ardo bij de overname van Ploegmakers

Referentie: Van Oers begeleidt Ardo bij de overname van Ploegmakers

De Europese Ardo Groep voorziet wereldwijd klanten van hoogwaardige vriesverse groenten, fruit, kruiden, pasta, rijst en aardappelen. In de jaren 50 ging het bedrijf van start in de familieboerderij in het Belgische Ardooie als teler en trader van groenten. In 1977 werd deze locatie de vestigingsplaats voor Ardo’s eerste productie-eenheid.

Continue expansie van productie- en verkoopseenheden over heel Europa maakt Ardo tot Europees marktleider in vriesverse groenten en fruit. De organisatie telt vijftien productie- en verpakkingssites in acht verschillende landen en realiseert een omzet van meer dan 500 miljoen euro.

De transactie
Ardo heeft de Nederlandse onderneming Ploegmakers Food Ingredients uit Veghel overgenomen. Met circa 115 medewerkers realiseert Ploegmakers Food Ingredients een jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro.

Met deze overname versterkt Ardo haar positie als vooraanstaand leverancier van hoogkwalitatieve vriesverse groenten, fruit, pasta, rijst, kruiden en aardappelen in de industriële markt. Van Oers Corporate Finance heeft Ardo in het gehele acquisitieproces begeleid.

 

Vragen?

Stel ze aan de adviseur die deze overname heeft begeleid:

 

Referenties