Uitgifte obligatielening Skidôme
Uitgifte obligatielening Skidôme

Referentie: Van Oers begeleidt bij de financiering van sneeuwattractiepark

In 1982 begon de familie Broos met de exploitatie van een kunstskibaan in Rucphen, waarna een periode van sterke groei volgde. Na de overdracht van de onderneming aan de zoon en schoondochter van de oprichters werd in 1995 de eerste indoor-sneeuwskipiste van Nederland geopend.

Skidôme heeft zich gepositioneerd als pionier en trendsetter in de markt. Het sneeuwattractiepark
wil opnieuw de rol van pionier in de branche innemen en trendsetter zijn, om zo de bezoekfrequentie en verblijfsduur van de huidige bezoekers te verhogen en nieuwe categorieën bezoekers aan te trekken. Om te anticiperen op de trend naar thematisering ontwikkelde Skidôme een volledig nieuw complex met onder andere een nieuw pittoresk winterdorp, een tweede piste, een funpark, extra liftcapaciteit en, uniek voor Europa, een ijskartbaan en indoor-sneeuwspeeltuin.


De transactie

Van Oers Corporate Finance heeft Skidôme begeleid bij het aantrekken van de financiering voor de uitbreiding van het onroerend goed en de exploitatie ervan. Het startpunt werd gevormd door het uitvoeren van een financiële haalbaarheidsanalyse. Vervolgens is op basis hiervan een financieel memorandum opgesteld. De gekozen kapitaalstructuur is een combinatie van een bancaire financiering en een achtergestelde obligatielening. Van Oers begeleidde bij het aantrekken van de bancaire financiering en heeft het prospectus opgesteld om de (potentiële) obligatiehouders te informeren.

Vragen?

Stel ze aan de adviseur die dit financieringstraject heeft begeleid:

Referenties