Begeleiding Management Buy-Out van Tieman Trading
Begeleiding Management Buy-Out van Tieman Trading

Referentie: Begeleiding gedeeltelijke Management Buy-Out van Tieman Trading

De onderneming

Tieman Trading is actief als B2B-leverancier van gereedschap voor de bouw en industrie aan afnemers in de ijzerwaren- en gereedschappenvakhandel en (elektro)technische groothandel in Nederland en België. De onderneming is fabrikant van professionele kabelhaspels en aanverwante elektrotechnische producten en fabrikant en importeur van diverse eigen gereedschapsmerken.

De transactie

In 2016 heeft de heer J.M. Tieman (DGA) Van Oers Corporate Finance gevraagd om hem te begeleiden bij de verkoop van Tieman Trading.

Reeds hiervoor is de heer J.M. Tieman in gesprek geraakt met de algemeen directeur van de onderneming, de heer G.F.C.P. van Baardwijk, om te bezien of er vanuit hem de wens te bestaat om te participeren in de onderneming en deze op termijn geheel over te nemen. Deze gesprekken hebben ertoe geleid de overname nader te onderzoeken.

Van Oers Corporate Finance heeft de heer J.M. Tieman (DGA) gedurende het gehele verkooptraject begeleid. De advisering betrof onder meer het formuleren van de uitgangspunten van de transactie, de waardebepaling van de onderneming, het opstellen van het overnamevoorstel, de financieringsaanvraag en –structurering alsmede het coördineren van de overnamecontracten.

De heer J.M. Tieman geeft aan dat met de overname zijn onderliggende wensen voor een transactie worden vervuld: de continuïteit van de onderneming alsmede het behouden van de werkgelegenheid, klant- en leveranciersrelaties en cultuur van de onderneming. 

Referenties aankoop / MBO
Victor Edel
Senior adviseur +31(0)6 345 64 171 +31(0)76 53 03 838