Begeleiding van management bij de verkoop van UDB
Begeleiding van management bij de verkoop van UDB

Referentie: Van Oers begeleidt management bij de verkoop van UDB aan Gimv

UDB is een Nederlandse bierleverancier die door Nimbus in 2008 is verzelfstandigd vanuit het bierconcern Anheuser-Busch InBev. UDB verhandelt een breed scala aan biermerken in meer dan 90 landen wereldwijd.

De onderneming heeft onder andere de merken Oranjeboom, Royal Dutch Posthorn, Breda Bier, Atlas en 3 Horses in haar bezit en verkoopt deze aan distributeurs, retail-organisaties en direct aan horecagelegenheden.

De productie van de verschillende merken is ondergebracht bij een brede basis van West-Europese brouwerijen die naar recept van UDB haar bieren produceert. UDB houdt kantoor in Breda en heeft een logistiek centrum in Teteringen. De onderneming heeft circa 50 medewerkers in dienst en een omzet van meer dan 70 miljoen euro.

Transactie

In 2011 heeft Egeria, samen met het management, UDB overgenomen van Nimbus. Van Oers Corporate Finance heeft het management ondersteund bij deze transactie. In februari 2015 zijn de aandelen verkocht aan GIMV en is de managementparticipatie uitgebreid. Ook dit keer hebben wij het management mogen begeleiden, zodat ook voor hun de gewenste voorwaarden uit deze transactie werd gerealiseerd. Lees hier het nieuwsbericht in het FD.

 

Vragen?

Stel ze aan de adviseur die deze verkoop heeft begeleid:

Vraag onze klant naar zijn ervaring

Referenties bedrijfsverkoop