Verkoop van de Cepro Groep aan Industrade Benelux
Verkoop van de Cepro Groep aan Industrade Benelux

Referentie: Van Oers begeleidt bij de verkoop Cepro aan Indutrade Benelux

Cepro is in 1981 door de heer Haagh opgericht en is wereldwijd met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Hong Kong toonaangevend actief in de productie van en handel in beschermingsproducten voor het veilig inrichten van las- en slijpwerkplekken, waaronder: lasgordijnen, lasschermen, lasdekens, etc. Naast het verzorgen van complete projecten levert de onderneming ook kant-en-klare beschermingsproducten.

De producten zijn van hoge kwaliteit en worden door Cepro in eigen beheer geproduceerd of bij fabrikanten ingekocht en door Cepro verwerkt tot maatwerk. Het assortiment van Cepro wordt via een netwerk van dealers en lokale wederverkopers op de markt gebracht. Voor een aantal klanten die wereldwijd actief zijn treedt Cepro op als Original Equipment Manufacturer.

In 2007 hebben de heren Mulkens en Turquois een minderheidsbelang in de onderneming verworven, waarna de de onderneming zich verder heeft ontwikkeld. Mede gezien de leeftijd van de heer Haagh is besloten om aansluiting te zoeken bij een partner die gezamenlijk met de heren Mulkens en Turquois en met behoud van de identiteit van de onderneming een verdere bestendige groei kan realiseren.

Indutrade Benelux is de holdingmaatschappij van de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, aan de Nasday OMX Stockholm beursgenoteerde, Indutrade AB. De Indutrade-bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. Het concern richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen.

De transactie

Van Oers Corporate Finance heeft de aandeelhouders begeleid in het gehele overnameproces, van het vinden van de juiste partner tot het opstellen van de overnamecontracten. Indutrade Benelux heeft 100% van de aandelen in Cepro Holding overgenomen.

Vragen?

Stel ze aan de adviseur die deze verkoop heeft begeleid:

Referenties bedrijfsverkoop