Verkoop van Vinke Display aan Schumacher Packaging GmbH
Verkoop van Vinke Display aan Schumacher Packaging GmbH

Referentie: Verkoop van Vinke Display aan Schumacher Packaging GmbH

Vinke Display in Duitse handen

Sinds de oprichting van Vinke Display in 1963 door Jan Vinke is het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de voornaamste aanbieders van luxe verpakkingen en Point-of-Sales displays in de Benelux. Vinke Display helpt met haar Point-of-Sales materialen de producten van A-brand-owners uit het topsegment te presenteren op het winkelpunt (m.n. in supermarkten) met als doel een impulseffect bij klanten te creëren.

In 2007 treedt Luc Swaenen, oud Managing Director van SCA Packaging Specialty, tot het bedrijf toe als directeur en mede-aandeelhouder. Na jarenlange groei gedragen door productinnovaties achten de aandeelhouders de tijd rijp om aansluiting te zoeken bij een internationale partij met Europese schaal waardoor Vinke Display een verdere Europese groei kan realiseren. Het Duitse familiebedrijf Schumacher Packaging GmbH, één van de grootste en meest succesvolle fabrikanten actief in verpakkingsoplossingen op maat uit golf- en massief karton, wordt als de juiste partij gezien de verdere groei te kunnen vormgeven.

De overname past in de strategie van Schumacher Packaging welke gefocused is op de groei van de activiteiten in de Benelux en het uitbouwen van een commercieel en logistiek service platform voor verpakkingen. Dit sluit aan bij een grote investering in een nieuwe hypermoderne golfkartonfabriek in Greven (net voorbij Enschede). Daarnaast zal Vinke Display als specialist van displays in Schumacher Packaging een platform vinden voor verdere internationale groei en ontwikkeling van dit specialisme. Een overname waarbij zowel koper als verkoper een heel duidelijke strategische versterking zien.

De aandeelhouders verkopen 100% van het aandelenkapitaal in Vinke Display, waarbij de heer Swaenen na overdracht als directeur betrokken blijft bij Vinke Display. Van Oers Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Vinke Display geadviseerd en begeleid gedurende het gehele verkoopproces.

Vragen?

Alexander den Boer
Directielid Corporate Finance +31(0)6 517 11 822 +31(0)76 53 03 838

 

Vraag onze klant naar zijn ervaring

Referenties bedrijfsverkoop