Referentie: Van Oers begeleidt bij de financiering van Kaasmakerij Özgazi

In 1992 begon Serif Aktürk op een kleine locatie in Sliedrecht met de productie van fetakaas. Al snel bleek deze locatie te klein. Met het oog op verdere groei en expansie verhuisde de onderneming in 1995 naar haar huidige locatie in Etten-Leur. Momenteel wordt jaarlijks circa 75 miljoen kilogram melk verwerkt tot zachte witte kaas in pekelwater voor zowel de industriële markt als voor retailkanalen. De producten worden wereldwijd afgezet.

Kaasmakerij Özgazi kenmerkt zich als een innovatieve kaasmakerij gespecialiseerd in de productie van zachte witte kaas. Met een volledig geautomatiseerde productielijn produceert Kaasmakerij Özgazi dagelijks zo’n 40.000 kg kaas. Voor het geautomatiseerde verpakken van de kazen in blikken, in potten en in emmers van diverse afmetingen zijn geavanceerde verpakkingslijnen ontwikkeld.

Met het oog op verdere expansie en professionalisering van de kaasmakerij is een investeringsprogramma opgesteld, waarbij een groot gedeelte van het huidige machinepark gemoderniseerd zal worden volgens de laatste technologische ontwikkelingen. Het intensieve investeringsprogramma stelt Kaasmakerij Özgazi in staat om haar productie te vergroten, haar concurrentiepositie te behouden en de hygiëne- en kwaliteitsstandaarden van haar producten te verbeteren.

Van Oers Corporate Finance heeft Kaasmakerij Özgazi begeleid bij het aantrekken van de bancaire financiering ten behoeve van het investeringsprogramma. Hierbij heeft Van Oers Corporate Finance Kaasmakerij Özgazi onder meer begeleid bij het opstellen van meerjarige prognoses, het opstellen van het financieringsmemorandum en de gesprekken met de bank, welke de basis hebben gevormd voor de bancaire financiering.

Vragen?

Stel ze aan de adviseur die dit financieringstraject heeft begeleid:

Vraag onze klant naar zijn ervaring

Referenties financiering