Van Oers Corporate Finance begeleidt Ravestein Rubberparts BV bij de overname door de AVK Groep

07-02-2019

AVK Gummi A/S heeft Ravestein Rubberparts BV overgenomen. Met deze overname beschikt AVK Gummi A/S over nog meer kennis en expertise op het gebied van rubbertechnologie. Transactiemanager Winand Leenaars en adviseur Tim van Rijn van Van Oers Corporate Finance hebben Ravestein begeleid tijdens het traject.

AVK Gummi A/S is onderdeel van de Deense AVK Groep en tevens gevestigd in Denemarken. Het bedrijf beschikt over een eigen rubbermenginstallatie en over eigen spuitgiet- en compressiemachines. De raakvlakken met Ravestein Rubberparts B.V. vormden de basis voor de overname. Daarnaast halen ze met de overname veel kennis en ervaring in huis en beschikken zij over een productielocatie in Nederland. AVK Gummi A/S neemt zo een nog grotere marktpositie in.


De AVK Group is afgelopen tijd zeer actief op de overnamemarkt. Zo rondde het vorig jaar overnames van de Fusion Group in het Verenigd Koninkrijk, twee Australische productiebedrijven van Wang en Currumbin en de acquisitie van ACMO Group in Italië af.


AVK heeft als strategie om haar activiteiten organisch en met behulp van acquisities te blijven uitbreiden. Het doel is om een groeipercentage op langere termijn van 10% per jaar te behouden, waarbij AVK zal blijven investeren in de verbetering en uitbreiding van het productaanbod, de productiecapaciteit, de toeleveringsketen en digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van zowel de verkoop als de activiteiten. De acquisitie van bedrijven zal in de toekomst ook bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de AVK Group.


Om het traject professioneel en soepel te laten verlopen, zocht de heer Ravestein een betrouwbare en professionele partij die daarbij kon ondersteunen. Die partij vond hij in Van Oers Corporate Finance. Transactiemanager Winand Leenaars en adviseur Tim van Rijn hebben Ravestein begeleid gedurende het overnametraject. Ze verzorgden de waardebepaling, stelden een informatiememorandum op, voerden de onderhandelingen, coördineerden het boekenonderzoek en de overnamecontracten. Een proces waarbij precisie, kwaliteit en daadkracht van groot belang zijn.


Door het succesvol afgeronde traject gaat Ravestein Rubberparts BV verder onder de naam AVK Ravestein BV. De overname stelt het bedrijf in staat nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan haar klanten en om een solide partner te blijven voor in de toekomst.

Terug

Winand Leenaars
Transactiemanager +31(0)6 248 91 977 +31(0)76 53 03 838
Tim van Rijn
Adviseur +31(0)6 402 84 750 +31(0)76 53 03 838