FD MORGEN: het botert niet tussen mij en mijn compagnon

19-03-2016

In Crowdcoaching reageren ondernemers op vragen van ondernemers. De ‘crowd’ wordt gevormd door FD-lezers en mentoren, waaronder Van Oers Corporate Finance.

 

De gestelde vraag

Het botert niet tussen mij en mijn compagnon. We hebben de taken wel duidelijk gescheiden. We groeien en maken winst, maar het wordt er niet beter op. Ook onze mensen gaan het nu merken. Wie heeft hier ervaring mee en wat moet ik doen?

Ondernemer te Bilthoven

Onze ervaring

Zeker als de medewerkers jullie impasse gaan merken heeft dit een drukkend effect op de waarde van de onderneming. Daar is niemand bij gebaat. Meest voor de handliggend is dat één van jullie zijn aandelen verkoopt aan de ander. Hier dienen partijen wel beiden realistisch in de wedstrijd te zitten, waarbij geen verliezer maar 2 winnaars uit het proces dienen te komen. Risico hier is dat door een te groot verschil in waardeperceptie de onderlinge situatie verder zou kunnen verslechten. Zolang aan beide kanten goede adviseurs worden betrokken en de rol van de 'huis' accountant onpartijdig blijft, dan zou dit de duurzaamste oplossing kunnen zijn. Alternatief is om jullie operationele bevoegdheden beiden volledig terug te brengen en over te dragen aan een (nieuwe) stevige algemeen directeur.

Jerry van Leent, Adviseur, Van Oers Corporate Finance B.V.

Terug

Adviseur betrokken bij dit artikel: