FD MORGEN: 'Crowdcoaching we komen geld te kort voor groei’

14-12-2015

Worstelt u met een zakelijk dilemma? Leg het voor aan Heleen van Oord, Kees de Jong, René Frijters en Jerry van Leent (Van Oers Corporate Finance).

In Crowdcoaching helpen ondernemers andere ondernemers. De 'crowd' wordt gevormd door mentoren van NLevator, een stichting die jonge ondernemers helpt internationaal te groeien, en lezers van het FD.

De gestelde vraag:

We krijgen de laatste tijd veel orders en groeien daarom hard, maar nu hebben we een probleem om onze inkoop voor te financieren. Wat is de beste oplossing? We denken er aan om een investeerder aan te trekken.

IT-ondernemer uit Best
 

Winstgevende groei lost alles op

Gefeliciteerd. Dit is een luxe probleem dat je relatief eenvoudig kunt oplossen mits je winstgevende groei realiseert. Er zijn veel mogelijkheden, maar in deze tijd zou ik een leningaanvraag indienen bij een crowdfunding platform. Het biedt je niet alleen snel werkkapitaal, maar ook nog eens een stuk mooie exposure voor je bedrijf. Zorg wel dat je cijfers goed op orde zijn en je een goed ondernemersplan hebt. Dan ben je snel geholpen en kun je je blijven focussen op het managen van je groei.

René Frijters, oprichter en directeur, Knab
 

Denk eens aan een debiteurenfinanciering

Iedere onderneming heeft een ander karakter qua liquiditeitsbehoefte. Op zoek naar een businessmodel waarin uw klant vooruitbetaald klinkt ideaal maar ook ambitieus. Want het is juist uw huidige businessmodel dat u heeft gebracht tot waar u vandaag de dag staat. Zorg eerst dat de financieringsbehoefte voor de komende 24 maanden goed onderbouwd in kaart is gebracht. Vervolgens kunt u de bank sommeren wat de bereidheid is om de huidige kredietfaciliteit op te rekken. Bij een no-go kan worden gedacht aan debiteurenfinanciering. Dit is een flexibele maar kostbaardere financieringsvorm. Tot slot zijn er investeerders die bereid zijn een groeifinanciering te verstrekken. Relatief gezien verwachten zij een hoger rendement, maar wellicht haalt u hiermee ook kennis en kunde in huis.

Jerry van Leent, corporate finance adviseur, Van Oers Corporate Finance
 

Goed cash management lost veel op

Snelgroeiende ondernemingen zie je vaak het slachtoffer worden van krapte in liquiditeit. Zeker wanneer er ook geïnvesteerd moet worden in voorraden. De oplossing start met goed cash management. Zorg voor inzicht in de toekomstige inkomsten en uitgaven. Geef meer aandacht aan de klantrelatie en debiteurenbeheer. Iedere euro die je eerder binnenkrijgt verkleint het probleem. Beperk de voorraad tot een minimum en laat je leveranciers zien dat je hard groeit en dat zij zullen mee profiteren van de groei en vraag verhoging leverancierskrediet. Mocht dit niet baten kies dan voor factoring, maar het kost je marge. Overweeg om vaste activa liquide te maken en deze te leasen. Aantrekken van een investeerder? Niet doen, tenzij je wilt excelleren in groei en de organisatie dat niet aan kan.

Dick Lokhorst, cfo en founder cfo netwerk, Caesar Groep

 

Terug