FD MORGEN: Crowdcoaching Autonome groei of partnership?

26-11-2015

Worstelt u met een zakelijk dilemma? Leg het via Crowdcoaching (Financieel Dagblad) onder andere voor aan Van Oers Corporate Finance.

In Crowdcoaching helpen ondernemers en adviseurs andere ondernemers. De 'crowd' wordt gevormd door mentoren van NLevator, een stichting die jonge ondernemers helpt internationaal te groeien, en lezers van het FD.

Dit is de vraag voor zaterdag:

'Mijn onderneming is gespecialiseerd in hoogwaardige maatkleding, die wordt 'uitgerold' door middel van een 'Travelling Tailor' concept. We groeien hard, en daar moet ik nu een ‘mouw’ aan passen. Ik  overweeg te zoeken naar extern kapitaal, dan wel een partnership met een 'concullega' aan te gaan. Maar misschien moet ik juist autonoom groeien in personeel, op basis van reserveringen. Die laatste variant drukt mijn groeiambitie. Wat is jullie advies?'

Bijdrage Van Oers Corporate Finance - Groei is meer dan omzetgroei

Gestage groei betekent dat uw totale organisatie groeit en niet alleen de omzetvolumes. Naast groeikapitaal zult u ook behoefte hebben aan kennis & knowhow, een sparringpartner met een frisse en brede(re) ondernemende blik en een netwerk die verder reikt dan uw bestaande netwerk. Er bestaan verschillende smaken van participatiemaatschappijen die investeren in bedrijven en tegelijkertijd (actief) betrokken bij het realiseren van groeiplannen. Voordeel hiervan is het “schoenmaker blijf bij je leest” principe. U houdt zich primair bezig met het verdienmodel van de onderneming , waarbij de participatiemaatschappij de niet primaire activiteiten onder haar hoede neemt. Hierbij wordt voorkomen dat twee kapiteins op één schip opereren wat bij een fusie met een 'concullega' vaak het geval is.

Bekijk de bijdrage hier in het FD.

Terug

 

Adviseur betrokken bij dit artikel: