Neem bij scheiding altijd een onafhankelijke adviseur in de arm

14-10-2015

Hoog oplopende emoties zorgen er dikwijls voor dat partijen bij een scheiding alle redelijkheid uit het oog verliezen en slechts nog het hoogst of laagst haalbare bedrag nastreven, waarbij de werkelijkheid en de werkelijke waarde van een onderneming of aandelen daarin uit het ooworden verloren.

Veel mensen kennen de uitdrukking ‘scheiden doet lijden’afkomstig van de
Zangeres Zonder Naam. Het lied spreekt niet 
over de financiële gevolgen
van een scheiding die het geheel nog zuurder kunnen maken.Om maar niet te spreken over de complexiteit van de afwikkeling en verdeling,zeker wanneer een onderneming
of aandelen van een onderneming in de te ontbinden huwelijksgemeenschap vallen.

Onlangs waren de Register Valuators van Van Oers Corporate Finance ingeschakeld bij de waardebepaling van aandelen die in de gemeenschap vielen bij een echtscheiding. Een klassiek geval waarbij de toekomstverwachtingen van de onderneming onzeker waren, partij 1 uit alle macht duidelijk probeerde te maken dat de onderneming echt niets waard was en partij 2 die samen met zijn/haar adviseur een vlammend betoog hield dat de onderneming in hun ogen miljoenen waard moest zijn.

Hoog oplopende emoties zorgen er dikwijls voor dat partijen alle redelijkheid uit het oog verliezen en slechts nog het hoogst haalbare bedrag nastreven, waarbij de werkelijkheid en de werkelijke waarde uit het oog worden verloren. Dat is genoeg reden om voor deze complexe materie, waarmee meestal ook de partneralimentatie, managementvergoeding en verevening van het pensioen in eigen beheer, een onafhankelijke deskundige in te schakelen.

De bij uitstek geschikte deskundige is een waarderingsdeskundige die is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Niet alleen is hij als onafhankelijke partij in staat om de waarde van een onderneming te bepalen, hij weet ook de emotie van de ratio te scheiden bij het vellen van zijn zelfstandig deskundig en onafhankelijk oordeel, maar als resultaat voor alle partijen: 'minder lijden'.

 

Terug

 

Register Valuators van Van Oers Corporate Finance:

 

John Knevels
Directielid Fiscaal +31(0)6 532 31 096 +31(0)76 53 03 800