Uw due diligence vraag uit handen nemen

16-10-2014

Wilt u uw onderneming verkopen of - integendeel - juist een onderneming overnemen? Of bent u nieuwsgierig naar de financiƫle, fiscale, operationele en juridische gezondheid van uw onderneming? Dan is kennismaken met de Due diligence specialisten van Van Oers beslist het overwegen waard.

Wilt u uw onderneming verkopen of - integendeel - juist een onderneming overnemen? Of bent u nieuwsgierig naar de financiële, fiscale, operationele en juridische gezondheid van uw onderneming? Bent u wellicht curator die in het kader van de afwikkeling van een faillissement financiële en fiscale ondersteuning wenst? Dan is kennismaken met de Due diligence specialisten van Van Oers beslist het overwegen waard.

 

Als potentiële koper of verkoper van een onderneming vraagt u zich ongetwijfeld wel eens af of het kopen van een specifieke onderneming nu eigenlijk wel verstandig is of niet. Ligt de waarde van de onderneming wel in lijn met de gevraagde koopprijs? Zijn de randvoorwaarden rondom de eventuele transactie zoals u verwacht dat ze zijn? Zitten er geen spreekwoordelijke addertjes onder het gras? De due diligence specialisten van Van Oers kunnen u dankzij hun ervaring in een grote diversiteit van branches, snel en nauwgezet ondersteunen door het verrichten van een due diligence onderzoek.

 

Na een due diligence onderzoek kunt u een gegronde beslissing nemen of u de koop of overname van de onderneming door wilt zetten. Hierbij geven wij niet alleen gestructureerd de financiële, fiscale, operationele en juridische feiten weer, maar geven wij u indien u dat wilt, ook onze persoonlijke mening over de al dan niet op handen zijnde deal. Dit zodat u zich vanaf het eerste moment in het proces, bewust bent van alle risico’s en zicht hebt op de mogelijkheden en kansen van de deal.

 

Wanneer onze specialisten het onderzoek hebben afgerond bent u in staat om een heldere koop of verkoopprijs aan te dragen, gebaseerd op heldere feiten en gestoeld op alle factoren die een rol spelen in de branche van de specifieke onderneming. Indien u dat wenst helpen onze specialisten u ten slotte nog met een duidelijke en niet onnodig complexe juridische structuur en bijpassende voorwaarden ten aanzien van de voorgenomen transactie.

 

De due diligence specialisten van Van Oers zijn door hun jarenlange ervaring in een grote diversiteit van branches in staat om snel en adequaat de financiële, fiscale, juridische en operationele status van ondernemingen voor het midden- en kleinbedrijf te onderzoeken. Dit om eventuele risico’s op voornoemde vlakken in kaart te brengen, eventuele verrassingen te voorkomen en kansen en mogelijkheden optimaal te benutten.

Terug