Verkoop bedrijf: tandartsenpraktijk Tandvitaal

De onderneming
Tandvitaal Holding is de grootste tandheelkundige keten in Nederland. De onderneming is ontstaan uit een fusie tussen Levident, MTC en THZ Zuid-Hollandse Eilanden. Door diverse overnames is de onderneming uitgegroeid naar een organisatie met negentien vestigingen in Zuid-Nederland en zijn alle disciplines in huis op het gebied van tandheelkundige zorg.

De onderneming heeft de ambitie om landelijke dekking te krijgen en uit te groeien naar een onderneming met 100 vestigingen. Deze groei zal voornamelijk plaatsvinden door overnames.

Ter financiering en ondersteuning van deze forse groeiambitie is de onderneming op zoek gegaan naar een investeringsmaatschappij. Diverse strategische en financiële partijen werden uitgenodigd om biedingen uit te brengen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Bencis Capital Partners, met name vanwege hun ervaring met succesvolle expansie van organisaties.

De transactie
Van Oers Corporate Finance heeft de onderneming begeleid in het gehele overnameproces, van het vinden van de juiste partner tot het opstellen van de overnamecontracten. Bencis Capital Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in Tandvitaal Holding.